Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Visitem el MACBA: Charlotte Posenenske

Visitem el MACBA: Charlotte Posenenske

 3/3/2020 Els alumnes de 4t ESO de l’optativa d’EVIP hem anat al MACBA a conèixer l’obra de Charlotte Posenenske: Work in Progress.
Acompanyats en tot moment dels artistes-educadors  Cristina Fraser i  Marc Vives,  hem participat en el taller  les Coses que faig són canviables posant en pràctica algunes de les estratègies creatives de l’artista, per tal d’oferir-nos una experiència artística inusual ….
En la primera part hem anat a l’espai del Convent, vestits amb armilles grogues i dividits en dos grups, ens han convidat a construir diferents elements: una torre, un arc i una estructura refugi en la que hi capiguéssim tots…Hem participat activa i creativament!

En la segona part, hem retornat al MACBA, per tal de conèixer l’obra de l’artista, des dels  primers dibuixos i pintures, passant pels seus relleus d’alumini, fins les seves  escultures modulars. El recorregut l’hem fet a través de la proposta sonora dels nostres guies, els quals ens han conduït a través de les diferents obres minimalistes i conceptuals .

A partir de la pròpia experiència corporal ens han reptat per a compartir col·lectivament noves formes d’habitar una exposició.
L’artista, en el seu moment, convidava als espectadors a  interaccionar amb les seves obres, connectant-se ambl’art participatiu i la performance, la pràctica social i la crítica institucional del món de l’art….
       
Però ara al Macba, la majoria d’aquestes escultures no es poden tocar ni interaccionar-hi de la manera com  pretenia l’artista….Caldrà continuar reflexionant-hi, sobre això i  sobre quin és el sentit de la seva obra, respecte al seu context llavors,  i respecte a nosaltres ara .

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website