Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Zoom dies de músic

El passat dia 31 de gener vam anar a l’Auditori a veure l’espectacle “Zoom, dies de músic” dins del Cicle de Concerts “L’escola va a l’Auditori” amb els alumnes de 1r d’ESO.Gràcies a aquest espectacle, els alumnes i professors vam poder endinsar-nos en l’univers del músic. Escoltar amb atenció les sonoritats que l’intèrpret extreu de l’instrument, tot fixant-nos en com es movien, en com respiraven, en la complicitat que establia amb els companys d’orquestra i en l’expressivitat.
Cada vegada que assistim a un concert amb els alumnes, cal recordar-los les actituds que esperem d’ells durant el concert i per això és recomanable que els nens i nenes sàpiguen que aniran a un concert de música on s’ha d’escoltar i no parlar. Malauradament, en aquesta ocasió hem hagut de compartir l’espectacle amb alguna escola poc respectuosa amb la música. En més d’un moment, per part dels alumnes d’aquestes altres escoles,  hi van haver aplaudiments fora de lloc, a mig concert, per fer la gràcia. Estem orgullosos de l’actitud que van tenir els nostres alumnes. 
La programació i selecció del repertori parteix d’una il·lusió per representar musicalment el cicle d’un dia qualsevol en la vida d’un jove músic. Les primeres sonoritats del matí neixen de la mà de Britten i es desperten llevant imatges o pensaments alegres i desenfadats dibuixats a través de dissonàncies i textures tímbriques modernes i atrevides. Toldrà i Britten ens recorden els sons de la nostra cultura i el ritme de les nostres petjades, ambdós s’enfonsen profundament a la sorra de les platges del nostre Mediterrani. Moments inesperats com la Tempesta de Beethoven representen les sorpreses que cada dia ens esperen però sen dubte tornarà la calma gràcies a les Vistes al Mar de Toldrà que ens acarona amb la seva tendresa. La reflexió de qui som i les incerteses que patim en un dia qualsevol les posa damunt la taula Beethoven amb la Cinquena Simfonia.
Aquest ha estat el repertori:
1.      Peter Grimes, interludi núm.1 – B. Britten
2.      Peter Grimes, interludi núm.2 – B. Britten
3.      Empúries. Sardana de concert – E. Toldrà
4.      Mont Juic, Lament: Andante moderato (“Barcelona, july 1936”)- B. Britten
5.      Mont Juic , Allegro molto- B. Britten
6.      Els Vents. Entreacte – J. P. Rameau
7.      Simfonia núm.6, La tempesta: Allegro – L.V. Beethoven
8.      Vistes al mar. Nocturn. – E. Toldrà
9.      Simfonia núm.5, Allegro – Allegro Presto – L. V. Beethoven
10.     Suite núm.2 per a petita orquestra, Polka i Marxa – I. Stravinsky

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website