Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Un espai infinit farcit de preguntes infinites!

Un espai infinit farcit  de preguntes infinites!!!!

Davant de la immensitat de l’univers, i davant l’infinit nombre de preguntes que els alumnes de 1r d’ESO plantegen a Projecte Terra, és difícil de vegades poder trobar respostes riguroses i alhora comprensibles.  És una temàtica que té un vocabulari farregós per molts de nosaltres, amb uns límits temporals i espacials tan grans que dificulten la seva comprensió. A més, per acabar-ho d’adobar, constantment ens arriben inputs des dels mitjans de comunicació o les xarxes socials que s’han descobert nous cossos celestos, astres, o algun nou element, que llença pel terra allò que donàvem per sabut, i que planteja una nova teoria per respondre les preguntes que se’ns formulen a les nostres ments quan volem comprendre l’origen del cosmos del qual en formem part, encara que sigui en un petit racó.

Per poder fer-ho més fàcil, l’equip dels professors de Projecte Terra, hem demanat la col·laboració  a un company que va formar-se en astrofísica, i que per tant, té molt més coneixement vers aquesta temàtica que no pas nosaltres. El Lluís. A més, donat que és professor de l’ESO, disposa de la pràctica docent suficient com per fer arribar el contingut de les explicacions als nens i nenes de 1r d’ESO.

Els alumnes, per grups, havien redactat un llistat de coses relatives a l’univers que volien conèixer, saber o entendre. Els professors vam fer un buidat, les vam agrupar, i li vam fer arribar al Lluís perquè tingués una idea de com preparar-se la ponència. El passat dijous dia 3 d’Octubre, va venir amb nosaltres a compartir els seus coneixements, i ens va deixar a tots bocabadats amb les seves explicacions.  Eren tan suggerents, que a cada frase que ell ens deia, el bosc de braços que demanaven pas a les preguntes que cada alumne es formulava anava en augment!!! Van fer moltíssimes preguntes. Totes de gran nivell, demostrant, un cop més, que aquests de 1r d’ESO, venen amb moltes ganes d’aprendre. De fet, el Lluís, va tancar aquesta jornada d’astrofísica, felicitant-los per l’atenció prestada durant les explicacions que els hi va fer, i també encomanant-los-hi i desitjan-los-hi que mai perdin aquestes ganes de voler aprendre.

Esperem que sigui així!

Per cert…. voleu saber una sorpresa que els de 1r encara no saben…. és possible que el Lluís ens torni a visitar un altre cop per acabar de respondre les preguntes que no vam tenir temps de poder contestar!!!

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website