Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Trepitjant sense deixar empremtes

 El passat divendres dia 28 d’abril, tota l’etapa de l’ESO vam marxar al medi natural a fer la sortida de Petjada Verda. Davant d’un món amenaçat pel canvi climàtic provocat per l’acció antròpica a partir de la contaminació atmosfèrica, terrestre i marítima, i donat que a l’escola ens prenem molt seriosos a l’hora de treballar els ODS (Objectius de Desenvolupament Sostenible) marcats des de l’ONU, tenim previst al Pla Anual una sortida que per nosaltres evidencia la voluntat de sensibilitzar i implicar a tot l’alumnat de la necessitat de mantenir una actitud de respecte envers la natura, entenent que és l’autèntica llar de tots nosaltres així com de la resta d’éssers vius que ocupen espais on normalment nosaltres no hi vivim.

El cas és que, simultàniament, els 4 cursos d’ESO, es van dividir per cursos, barrejats entre ambdues classes, i van seguir una ruta dissenyada perquè poguessin gaudir d’un entorn natural amb vistes boniques, i alhora que deixessin la seva Petjada Verda, retirant del medi, equipats amb guants i bosses, totes aquelles restes de presència humana, com llaunes, tetrabrics, embolcalls de plàstic de caramels, de patates fregides… però també de tubs de plàstics de PVC, neumàtics, senyals rovellades malmeses i oblidades entre mig de la vegetació…

En el cas dels 1rs d’ESO, a més, hi afegien l’incentiu de practicar geocaching, que consisteix en trobar “tresors” ocults a partir de la geolocalització coordenades de latitud i longitud i un missatge amb pistes per acabar de precisar el lloc exacte. El seu tresor va consistir en dues ocasions repartides en diferents punts de la seva ruta, i eren uns contenidors de plàstic que guardaven al seu interior una coneguda marca de caramels.

El resultat final va ser una bona jornada envoltats de boscos, podent gaudir d’una estoneta d’esbarjo en pistes municipals per poder practicar els seus esports habituals, i refrescar-se amb aigua de les fonts, i a sobre retirant entre tots els cursos 73 quilos de brossa! Així doncs, què més podem demanar! Des d’aquest article volem agrair la bona col·laboració d’alumnes i professors fomentant que la sortida tingués l’èxit esperat!  Moltíssimes gràcies a tots i totes!!!!!

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website