Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Tastant una poma… tastant el voluntariat!

El passat dissabte dia 18 d’octubre, unes quantes alumnes voluntàries de 4t d’ESO van col·laborar amb la Fundació FEM (Fundació per l’Esclerosi Múltiple) a la campanya “Una Poma per la vida”. Aquesta campanya s’engloba dins dels dos objectius prioritaris d’aquesta fundació privada que són conscienciar que es tracta d’una malaltia de la que ningú n’estem exempts. I que per poder descobrir-ne l’origen i les causes que la provoquen, cal investigar molt. I aquesta investigació, requereix, com no, de diners. Al tractar-se d’una entitat privada sense ànim de lucre, es nodreixen de diners donats en campanyes o iniciatives particulars. I aquí és on entren els nostres alumnes voluntaris. La cadena de supermercats Esclat/Bon Preu es va oferir a la FEM per poder vendre pomes provinents d’agricultors del país, amb un preu d’1,5€ que íntegrament anava a parar al pot comú per seguir investigant sobre l’esclerosi. I les noies voluntàries (diem noies perquè no va haver quòrum entre els nois, ejem, ejem…) es distribuïen en equips de 2 o 3 a diferents supermercats de la cadena mencionada relativament a prop de l’escola. 

La iniciativa ha estat viscuda molt en positiu per totes elles. Explicant que els hi va agradar molt sentir-se part d’aquesta campanya, i que no els hi importaria tornar a repetir l’experiència. Van poder vendre una pila immensa de pomes, així que creiem que FEM n’estarà satisfeta de la feina feta per toites elles. 

Com que era voluntariat, el van realitzar durant el cap de setmana, en el seu temps lliure. En un món i una època en què sovint tots ens movem pels nostres propis interessos, com a escola, estem convençuts que promoure fer de voluntaris, dóna la possibilitat que aquesta generació que es relaciona més per pantalles i superfícies digitals, aprenguin el  valor de la cohesió social, de regalar allò més preuat que tenim des que naixem: el nostre propi temps de vida, i tot per altruisme, i més específicament en aquest cas, d’un col·lectiu de persones que són afectats per una malaltia de la que ara per ara encara no en tenim una solució en forma de cura.

Comments are closed.
Agenda


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website