Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Taller descàrregues elèctriques alta tensió a l’UPC Terrassa

Avui els alumnes de l’optativa de tecnologia de 4t d’ESO han anat fins al campus de Terrassa de l’Universitat Politècnica de Catalunya on ens ha rebut el Ricard Horta, professor del grau d’Enginyeria Elèctrica. Ens ha acompanyat fins a l’únic laboratori d’electricitat d’alta tensió operatiu per a treballar amb alumnes a Espanya. Allà ens ha fet una petita explicació de què és l’alta tensió i per què és important per la nostra societat, quina problemàtica presenta i com fan per estudiar-la. Un cop acabada aquesta introducció, ens ha demostrat com els arcs elèctrics creats per l’alta tensió poden arribar a passar per materials aïllants, com es mou segons el mitjà en què es troba i quines precaucions hem de tenir en un laboratori d’aquest tipus.
Aquesta visita ens resulta molt interessant ja que ens permet veure fenòmens estudiats a classe com l’electricitat que en el dia a dia no podem observar.

Podem veure com l’arc elèctric al estar a una temperatura molt alta, escalfa l’aire i al pujar per l’aire menys dens, es mou amb ell.

Podem veure com l’electricitat es distribuiria en un núbol i com aquesta es sent atreta per les punxes.

Podem veure com els electrons intenten passar a traves d’un aïllant potent i quan tenen prou voltatge, aconsegueixen passar per un costat creant un arc elèctric.

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website