Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Recercant a l’Exporecerca

Com que el curs vinent, els alumnes que ara estan a 3r d’ESO, es trobaran amb una matèria nova que es diu Treball de Recerca, ens en hem anat a fer el xafarder i observar uns treballs super interessants de moltíssimes escoles de diferents llocs de l’Estat i d’arreu del món, que tenen en comú la investigació i la recerca científica o en àmbits lingüístics o socials.

Enguany, la trobada de l’Exporecerca era al Citilab del municipi de Cornellà de Llobregat. Un edifici ja de per sí singular i que es presta a aquesta mena d’esdeveniments.

Allà ens vam trobar amb el Manel Belmonte, l apersona de l’assosicació Magma que ens ha vingut assessornat tots aquests anys en com enfocar la Recerca a les escoles amb alumnes d’edats de cursos d’ESO.
 
Sols o en grup, han anat passejant per entre mig dels estands, mirant si hi ha via algun treball que els encuriosís. A cada estand hi havia els nois i noies que havien fet aquella recerca, i els hi podien explicar en primera persona amb tots els ets i uts. És interessant poder aprendre d’ells, perquè expliquen les dificultats amb les que es van trobar en el seu dia. Tot el procés de la mateixa recerca, i els resultats finals obtinguts. Els nostres alumnes havien de seleccionar 4 treballs que volguessin destacar per  sobre dels altres, apuntant-los a un llistat que els hi havíem preparat a l’escola abans d’anar al Citilab.

Tot i que en d’altres emplaçaments, ja havíem fet aquesta sortida en cursos anteriors, perquè normalment és agraït, ja que quan els nostres alumnes arriben a 4t, ja tenen un a petita orientació de per on pot anar la seva recerca, doncs el més difícil, sovint, és decidir-se quin tema pot ser l’interessant alhora que factible. 

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website