Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Presentant les ciutats del futur

Ens complau poder explicar-vos que els alumnes i les alumnes de 3r d’ESO ja han fet les presentacions de les seves propostes de models de “Ciutat del futur”. Són el resultat final de mesos de feina, d’investigar, d’aprenentatge, de provar noves metodologies de treball, de feina en equip… 

Ens han proposat dissenys, formes, materials de construcció, energies, canvis de xip de comportament social, de buscar la fórmula per trobar una ciutat apta per a tothom i sostenible i respectuosa amb el clima i el medi natural.  

Algunes de les propostes s’han basat inevitablement amb el model de ciutats que coneixem o en la que vivim. D’altres grups de treball han intentat anar un xic més enllà i tot i mostrar propostes futurístiques amb dissenys més arriscats han volgut mantenir trets identificatius de la cultura mediterrània… 

D’altres han apostat per models totalment diferents a nivell d’estructures, de formes de les construccions…

Penseu que les premisses eren que la ciutat havia d’estar al litoral barceloní, en unes cel·les en format d’illes flotants. Havien d’albergar 10000 residents en total, dels quals un percentatge és de residents estables, i un altre tant de gent de pas que ve a fer turisme o negocis. A més, havien de resoldre els problemes que la ciutadania que havien enquestat al primer trimestre als carrers del barri els hi havien identificat. 

Tot plegat en una exposició oral amb suport audiovisual i amb un jurat format pels dos professors de matèria i una arquitecta professional externa a l’escola que els ha estat escoltant atentament i els hi farà un feedback intentant fer-los-hi arribar els punts forts de la seva proposta urbanística, i si s’escau, aquelles parts a les que poden millorar de cara a futures propostes semblants.

Com a professors de matèria estem prou satisfets amb l’enginy, la diversitat, l’entusiasme i les ganes de fer bé una idea portada a la pràctica des del llenç en blanc. I vosaltres, què en penseu? Podeu veure les webs que ha dissenyat cada grup, a sota de la seva foto. 


Pàgina web

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website