Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Molt més que gent… Protagonistes de la història!

Aquest dilluns i dimarts 27 i 28 de maig, els alumnes de 4t han tingut la possibilitat de poder experimentar la sensació d’entrevistar a algú que ha viscut part de la història que per ells és un tema més del seu temari de ciències socials de 4t d’ESO. Amb col·laboració amb els avis i àvies del Casal d’avis de Sant Martí, per 3r any consecutiu, gaudim de l’experiència viscuda intensament entre avis i alumnes de 4t intercanviant com van viure quan eren nens i nenes el període de la post guerra després de la Guerra Civil Espanyola. Els avis expliquen aspectes relacionats amb l’educació que rebien a la seva època, de quins menjars i plats disposaven, de la relació que existia entre pares i fills… Sovint, i aquest any no ha estat diferent, arriben a transcendir el límit que suposaria la simple narració dels fets, per acabar treient-ne una moralitat que traspassen als alumnes actuals, tot aconsellant-los que aprofitin les oportunitats que ara ells disposen i els avis quan eren joves, pels temps que els hi van tocar viure, no en van disposar… també els aconsellen sobre quina mena de relació haurien de tenir amb els seus avis.   
És una activitat entranyable, on s’aconsegueix que la gent rebi el reconeixement que es mereix pels temps difícils que van viure, sentint-se escoltats. Alhora, els nois i noies de 4t poden experimentar què suposa sentir de viva veu la història que sovint per ells només és una imatge d’un documental impersonal, un text a un article de diari, o als apunts que prenen a la matèria de socials.

A falta d’avaluar com ho han viscut els alumnes de 4t d’enguany en el moment que escric aquestes línies, penso que em puc aventurar a dir que l’any vinent repetirem! Com a mínim, els propis protagonistes de la història, ja ens ho han demanat!

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website