Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

La meva línia del temps. La meva història.

La meva línia del temps. La meva història. 

Donat que com a centre vam apostar fort pel Projecte Terra, i que això significa matemàticament que només quedi una hora de classe de ciències Socials a la setmana , ja fa 3 cursos que a 1r d’ESO les Socials ens serveixen per aprendre de forma més competencial aspectes que de grans necessitaran saber i dominar en més d’un moment.

Ara mateix, estem treballant el tema de la cronologia. I molts conceptes que se suposa que tots sabem, entenem i memoritzem, però que a la pràctica, quan ens hi trobem, en una situació de la vida prou quotidiana, ens costa d’aplicar.

Hem estat debatent sobre l’any “0”, sobre el recompte del temps, sobre els esdeveniments que els historiadors han definit com a prou trencadors i suficientment potents com per fer acabar una edat històrica i fer-ne començar una altra. Sovint no ens plantegem els perquès, i si ho hem entès o no, només ho memoritzem. Aquests dies, a classe estem intentant fer-ho més concret i menys filosòficament, i la forma que estem treballant-ho, és intentant fer la seva pròpia línia del temps, cercant moments de la seva vida, situant-los en un any de la petita línia del temps després del seu naixement, (que en realitat, en la història de la humanitat seria el 2007) I permetent 12 anys enrere del seu naixement. Com que no recorden res anterior als 3 anys, i molt menys d’abans d’haver vingut a aquest món, han de demanar col·laboració a casa, parlant amb els avis, els pares, o els seus germans grans. És a dir que tota la família hi té un paper important, i alhora fan un apetita recerca històrica familiar, prenent consciència d’on ve la seva família.

En un segon moment mirem si hi ha algun cas, en la línia del temps d’algun d’ells, en que puguin veure algun esdeveniment prou important com per crear “edats històriques” en les seves pròpies vides.

Finalment ho pengen a una tasca que tenen encomanada al seu Classroom. I d’aquí, sortirà el seu primer ítem avaluatiu d’aquest 1r trimestre.

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website