Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Fisidabo: física al tibidabo

El passat divendres 19 de maig els alumnes de 4t d’ESO de l’optativa de física i química vam anar al Tibidabo a participar en una jornada per estudiar la física de les atraccions del parc. Aquesta jornada està organitzada per l’UPC (Universitat Politècnica de Catalunya) i es diu Fisidabo.  

La dinàmica del Fisidabo consisteix a fer que els alumnes, acompanyats del professor, anem a l’atracció triada i mirem quines mesures hem de fer, tant abans de pujar com a dins de la mateixa atracció. Un cop fetes les mesures pertinents, omplim els dossiers que ens havien descarregat de la pàgina del Fisidabo i fem els càlculs pertinents per poder respondre les preguntes que ens plantejàvem. D’aquesta manera podíem comprovar que la física que hem estudiat a classe, es correspon amb el que ens trobem allà. Hi havia moltes activitats plantejades, per cursos (de 4t d’ESO a 2n de batxillerat) i per temes. Nosaltres vam poder fer una de dinàmica als cotxes de xoc, una d’energia a la muntanya russa i una de moviment circular amb les cadires penjants. 

Un cop acabat el període de mesures, vam acabar de gaudir d’una jornada sota la pluja, muntant a les atraccions. Els alumnes s’ho van passar molt bé i a sobre van aprendre una mica més de física. El curs vinent haurem de repetir. 

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

Agenda


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

CreaEscola Quality Certificate for Education Website