Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Ens classifiquem al Challenge!

 Si us recordeu, al gener, quan vam fer la notícia de la col·laboració amb el MIT, us vam explicar que els alumnes de la matèria de 4t d’ESO de tecnologia participarien en un concurs organitzat per La Fundació La Caixa, que es deia “The Challenge”. Aquest concurs consistia a fer que els alumnes, repartits en grups de 3, havien de buscar una necessitat del nostre món, emmarcada dins dels ODS (objectius de desenvolupament sostenible), i buscar-li una solució. 

La dificultat del projecte, no era tant el fet de trobar quina, de totes les coses que veiem que no funcionen al món, es volia intentar solucionar. La dificultat consistia a trobar de quina manera es pot arribar a solucionar. De quina manera uns alumnes de 4t d’ESO, aconsegueixen trobar solucions a un problema que pot anar des de nivell de classe, a escala mundial. L’avantatge és que no havien de presentar un projecte amb una solució física, sinó un projecte d’idea: quin és el problema i com es pot solucionar. 

Un cop que us hem explicat en què consistia el projecte, us expliquem com va la classificació. El concurs “The Challenge” estava obert a tota Espanya i Portugal. En total s’han presentat 1265 projectes dels quals es poden classificar només 100. Una de les condicions és que d’una mateixa escola, només es poden classificar com a màxim 2 projectes. Els 100 projectes classificats s’ajunten al maig durant 4 dies a un campus a Barcelona, on especialistes i representants de diferents sectors i empreses els ajudaran a entendre com es podria millorar el seu projecte per tal de portar-ho a terme, en cas de voler que sortís a la llum de manera real. Els alumnes classificats a aquesta primera fase, hauran de presentar els seus projectes millorats, optant així a una segona classificació de només 15 grups que aniran a un altre campus, al juny,  però aquest cop a Nova York.

De moment podem anunciar amb molt orgull, que ens han triat dos dels cinc projectes com classificats per la primera fase, és a dir, pel campus a Barcelona que es farà del 3 al 6 de maig. Des d’aquí volem felicitat no, només als 2 grups classificats, sinó a tots 5. Han presentat projectes molt bons i tot ells tenien molts punts per classificar-se. De fet, així mateix ens ho van fer arribar de la mateixa organització. 

Us deixem a continuació la foto dels membres dels 5 projectes i per si els voleu fer un ull  a la web que van haver de presentar amb l’explicació del seu projecte, només cal fer clic al nom del projecte. Els dos primers són els que s’han classificat per la següent fase. Esperem que els gaudiu tant com ho hem fet nosaltres. 

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website