Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Els delegats entren a les avaluacions!

 Aquest any estem de novetats contínues! Ens hem llençat a la piscina, i al claustre de professors d’ESO vam decidir que els alumnes poguessin entrar a les sessions d’avaluació de cada trimestre. Volíem que tinguessin paraula, què poguessin aportar una valoració de com haurà anat cadascun dels successius trimestres. Que poguessin fer propostes i/o demandes específiques, raonables, lògiques i practicables dins de la vida comunitària de tots els qui omplim l’escola cada dia. 

Des de l’equip de professors vam preparar uns qüestionaris de google forms, amb un seguit de preguntes que sondejaven àmbits importants en el funcionament del centre com l’ambient de treball a cada aula, la percepció de cadascú sobre la seva relació amb els companys, o també sobre com se sentia en relació amb la funció del seu tutor/a. També se l’hi preguntava per si els hi agrada treballar en grup o ho prefereixen fer individualment.  Si els motiva el treball en projectes… També sobre el tema dels deures, dels exàmens… 

Els delegats rebien els resultats amb els gràfics pertinents a la globalitat de les respostes de cada classe. I en nom de tots els seus companys i companyes, han estat citats amb el claustre de professors a l’inici de cadascuna de les avaluacions de cada curs i classe. Així, per exemple, els delegats de 1r A van explicar-nos, abans de compartir entre professors les valoracions de cada alumne d’aquesta classe, quins eren els resultats obtinguts, i també ens feien les seves interpretacions dels comentaris escrits pels seus propis companys d’aula. 

A falta de poder reunir-se el claustre per parlar sobretot el què ens han fet arribar (encara estem d’avaluacions aquesta setmana…) hem de dir que ens ha semblat molt interessant tot el que ens han explicat. Què destaquem la facilitat de paraula amb què s’han manegat en les diverses interpretacions dels quès i els perquès, i també que per ser el primer cop que es trobaven en aquesta situació, ho han fet amb molta fluïdesa.

Un pas més en la coparticipació de l’avaluació entre tots els qui compartim el dia a dia, hora a hora, trimestre a trimestre, curs a curs, les aules de l’etapa de l’ESO!!!

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website