Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Desxifradors de misteris històrics….

El curs ha començat fa dies, i els alumnes de 3r, a la matèria socials, estan esbrinant com de complicat pot resultar fer d’historiador/a.  A través del Classroom, i en grups, intenten anar desxifrant les pistes necessàries per poder resoldre els 4 enigmes que troben en un document  redactat pel professor de la matèria, i que ens porten a poder aprendre esdeveniments, personatges i períodes rellevants de la història de Catalunya, en aquest cas de l’edat mitjana, i més concretament de la Corona d’Aragó. 

S’han trobat amb un puzzle-enigma dels carrers de Barcelona que ens han servit per conèixer els almogàvers i l’expansió de la Corona d’Aragó per la Mediterrània. 

També han vist una llegenda, i han intentat què hi ha de cert i què de fals en ella. Les famoses 4 barres de l’escut de la senyera, i el personatge de Guifré el Pilós, han estat destripats de dalt a baix amb el bisturí d’historiador necessari si es vol arribar a saber la veritat objectiva.  

L’emoció va augmentar amb un assassinat sense resoldre del tot, si més no, si anem més enllà de la versió tradicional. Els germans de la dinastia dels berenguians, Ramón Berenguer II i el Berenguer Ramón II n’han estat els protagonistes principals. Confrontar informacions de diverses fonts ha estat clau per poder arribar a la part objectiva del relat.

I finalment, resseguir un casament com un conte d’amor de príncep i princesa, per entendre la fusió dels comtats catalans dins la Corona d’Aragó i tot el què va comportar per uns i altres.

Tot plegat, una manera diferent i prou dinàmica de començar a agafar-li el ritme al curs. Seguirem aprenent amb entusiasme els següents temes que ens esguarden…. 

Comments are closed.
Agenda


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

Generated by Feedzy