Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

DENiP a l’ESO

 Com que el passat dia 30 de gener, que és el dia que mundialment es coneix com el Dia de la pau i la no Violència, queia en cap de setmana, aquesta mateixa setmana, als diferents cursos de tota l’etapa de l’ESO, vam treballar una dinàmica que ens havia preparat l’equip de Pastoral de l’escola.

Una dinàmica entretinguda prou coneguda per tots, com és jugar al tradicional joc del “Quien es quien?”.

Els alumnes tenien unes imatges de 10 nois i noies. Perfils diferents, amb estètiques diferents. Gent normal i estandard, que podrien ser perfectament companys de classe, d’esplai, d’equip de club esportiu…

A base de fer preguntes o premises de qüestions com “té molts germans”, “treu bones notes”, “té una situació difícil a la seva familia”… ells anaven descartant qui no podia ser, fins que es decidien per un sol candidat.

A continuació, parlàvem de com s’havien decidit per anar descartant o escollint qui podia ser la persona a la que ens referiem… Van sortir idees interessants, o de molt esbojarrades…

Ho endevineu, oi? No es tractava realment de trobar qui era i qui no. Es tractava de parlar dels estereotips, dels prejudicis, de les etiquetes … I del perquè ho fem? quins problemes ocasionen? de quin bé fan?

Interessant les reflexions amb les que vam anar concloent la dinàmica  ales diferents aules de les diferents tutories…

Bona idea, Equip de Pastoral! Bona feina tutors! Bon treball, nois i noies!

Comments are closed.
ÚLTIMES NOTÍCIES

Agenda


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

Generated by Feedzy