Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Agents de canvi en economia circular!

 MARATOREM

Sovint trobem la necessitat de voler millorar el món en el què vivim i la primera dificultat que ens trobem és que no sabem ben bé per on començar i com fer-ho.

Des de l’Equip de Sostenibilitat hem trobat una opció molt vàlida! Es tracta de participar com a escola en la proposta que ens ofereix l’acció MARATOREM. Durant 4 setmanes, hem estat fent un assaig per saber com actuar, i des d’aquesta mateixa setmana, ja anem a per totes: 

Estarem controlant la despesa de la llum, de l’aigua i del gas. I en el nostre dia a dia, intentarem ésser molt més eficients en l’ús d’aquestes energies i fluids, per intentar reduir en la mesura del raonable i el possible el consum, i la conseqüent facturació.  

I perquè? Doncs per diversos motius. En primer lloc, perquè tots els qui formem la comunitat educativa dins del dia a dia de l’escola prenguem consciència de ens quants moments i en quines situacions podem millorar. Exemples quotidians podrien ser marxar de l’aula i deixar-se els llums oberts, o encendre els ventiladors de la classe perquè diem que tenim calor, i anem amb una dessuadora quan podríem quedar-nos amb mànigues de camisa o samarreta…   Optimitzar les hores de càrrega dels chromebooks…  Assegurar-nos-en que les aixetes queden ben tancades quan anem als lavabos de l’escola per beure aigua o rentar-nos les mans…

Pedagògicament treballarem fins a 7 ODS (Objectius de Desenvolupament Pedagògic)!

I en segon lloc, i de forma més empàtica i transcendent, per col·laborar amb el Banc del Moviment. Com?

Els diners que l’escola hagi pogut estalviar durant un període d’un més sencer, els cedirà al Banc del Moviment. Aquesta entitat utilitzarà aquest diners per reparar material d’ús ortopèdic de segona mà com crosses, cadires de rodes… i finalment aquest material preparat ja per ser utilitzat de nou anirà a para a persones de mobilitat reduïda que tenen dificultats econòmiques per poder optar a ell. 

Entrarem a formar part d’un cercle tancat d’economia circular. Doncs tot allò reparat, no caldrà ser llançat, ni s’haurà de tornar a fabricar. Estalviant així que el planeta s’ompli de més residus, i l’atmosfera de més CO2. Serem per tant, també, una escola que fomentarà la sostenibilitat!

I tot plegat només movent un dit! el dit que servirà per pulsar l’interruptor, per tancar l’aixeta o per moure les persianes!

A què estem esperant? ens hi ajudeu?

Ah! i les famílies, si hi esteu interessades, podeu adquirir idees de com reduir el consum a casa de llum, aigua i gas! Mireu:

Web de Maratorem

Comments are closed.
Agenda


 
Demana informació
 
Si vols rebre informació, nosaltres ens posem
en contacte amb tu i t’assessorem en el que necessitis.
 

Segueix-nos a

Generated by Feedzy