Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

4t d’ESO visita el MACBA

 

Els alumnes de 4t ESO hem anat al MACBA per tal de conèixer l’obra d’un artista contemporani català, que viu i treballa al Brazil: Daniel Steegmann Mangrané

De camí al museu, hem pogut dur a terme una exploració artística del trajecte i recorregut fins a arribar al MACBA, on cada ú ha pogut fixar-se i fer fotos dels elements, els detalls dels carrers i espais que ens han cridat més l’atenció.

  
Des de que vam sortir del metro, que ens vàrem trobar amb molts quadres i cartells i grafits diferents per les parets dels edificis, així com moltes coses diferents, així que tots tenim diferents possibilitats artístiques o idees per mostrar aquestes coses que ens atreuen, aquestes coses que capten l’atenció a través dels colors i els objectes …(Sheika)

Al caminar muchas veces no nos detenemos a observar nuestro alrededor y el arte esconcodido en las calles, esta actividad me gustó mucho porque te hace detener y ver la belleza de las cosas y que todo por más mínimo que sea resalta el entorno y lo hace ver bello. Logré capturar lo que para mi fue más commovedor, desde unas flores hasta un póster de un concierto de unos de mis astistas favoritos, cada cosa deja un impacto y una emoción en mi ser.(Sara)
04, barreja de colors

Aquesta obra està al costat de l’obra la qual parla de la sida. Estàvem fent fotos i de sobte veig una barreja de colors en un quadrat a la llunyania. Em vaig apropar i em vaig adonar que no eren colors, sinó una cara. És interessant veure com no es veu res quan estàs lluny, però quan t’apropes li veus la forma i el tipus d’art. Em va sorprendre molt.

05, art amb moviment
els artistes volien recrear escenes quotidianes com regar les plantes o caminar amb les seves obres. M’ha cridat l’atenció perquè és molt original i m’ha semblat graciós, amb un significat no com altres que mai els veig el significat perquè no l’entenc.
06, realisme
Quan estava mirant el MACBA de reüll vaig veure les gotes de colors, vaig alçar la mirada i em vaig adonar de que era en realitat, era una pintura com si s’estiguès caient i semblava real.(Marina)

  

Miré hacia arriba y me gustó lo que vi como un sendero o un camino azul, me llamó la atención por la curvatura.

(…)dije mira que bonito el árbol, luego miré la sombra del árbol y vi que estaba  muy buena o sea que la reflejaba todo sobre el árbol; también me gustó porque se parece al árbol de la vida.

Esta imagen me gustó por las cosas esas cosas negras (…) en la manera que estaban puestas parecía como si estuvieran buscando señal.(Cristian)

(…)Coses que m’han interessat dels voltants del MACBA (Yuntao)

Composició d’imatges (Adrián)

Vam poder observar quelcom, quelcom ocult a simple vista, però, que tothom passa per alt, però és igual que el que hem vist a aquest museu: art, per molt “primitiu” e “informal” que sigui, és un art fet per gent normal, és un art que expressa idees, sentiments i virtuosisme; també podem veure cartell de concerts petits, d’altres expressions artístiques allunyades de l’elitisme que és el que hi ha als museus (Milo)

Aquí he posat el conjunt de les 8 millors fotografies o les que a mi m’han semblat més interessant entre totes les que he fet.  Les dues més grans són per mi les millors. (Laia)


Composició d’imatges (Aylin)


(…)ha sigut interessant, no només pel fet d’anar a visitar un museu, sinó pel fet de que hem hagut d’anar fotografiant el nostre trajecte, les obres interessants, el carrer; i a més perquè d’aquesta manera hem pogut gaudir i veure millor el carrer, ja que normalment no es que sempre anem veient tot pel carrer. (Briana)

(…)moltes de les fotos al carrer han sigut art de carrer o coses que per mi em semblaven interessants. El Raval, el lloc on estava al museu, està ple d’art quotidià o de carrer i fa que un barri, que no és un dels més bonics de Barcelona, el faci interessant i curiós; tant per les persones que visiten Barcelona com els turistes. (Eduard)

(…)el trajecte era bonic. (Daniela)


p(….)ha sigut una pena perdre’m  la visita al MACBA i la visita guiada. Trobo que al final he tret algunes fotos bastant interessants d’un trajecte diferent: per exemple, el semàfor de Mortadelo i Filemón, del semàfor que atrevessa l’arbre i també la llibreria més important del món, que està molt a prop de la meva casa. (Arnau)

Aquest es el recorregut de casa meva l’ escola que faig cada matí (Gerard)

           

Composició d’imatges (Isaac)


DINS del MUSEU

Encara que no va ser allò que m’esperava, en general l’exposició em va semblar molt interessant. En concret el tema que plantejava de la relació de l’humà amb la natura i amb l’entorn em sembla un tema que dona molta possibilitat de fer coses. (Laia)

Me llamó más la atención porque es una de las obras que tiene más variedad de frutas y bosque.(Alexandra)
La obra “la tabla con objetos” me gustó demasiado, soy muy fan de la naturaleza y allí se interpretaba cierto olor a ella: las ramas, los discos, la caja de papel fotográfico, todo combinaba a la perfección, es algo armonioso, y lo lindo de esto es que puede que nunca tenga un fin, siempre se le podrá agregar algo nuevo, o reemplazarlo, es una forma tambien de reciclaje; puede ser interpretado de muchas formas, la forma en la que te impacte es el sentido que tu le das.(Sara)


Me impactó este también porque son cosas antiguas que puede armar como un tipo arte raro, para mi sería así por las cosas antiguas, los frutos, la madera, los mapas, una piedra, el del mar , por como vi yo una nuez, pero lo más que me miré fué las naranjas antiguas (Jeremías) 


Esta obra para mi era un poco rara, la obra tiene que hacerte sentir algo, sinó no es una obra. Mi impresión sobre ella era que el autor cogió cada cosa de un lugar y las colocó en un solo lugar para tenerlas de recuerdo, o sea que a lo que me refiero, es que son objetos que trajo de cada viaje. (Cristian)

 

El pensament feral…Déu beneeixi a tots aquells que s’han alliberat de la seva domesticació i, contra tot el que diu el món, contra el vent i el mar, s’han fet ferals i han abraçat la llibertat del salvatgisme i la natura.(Milo)


En la sala principal, la blava, va ser on vaig veure les dues obres que considero les millors, les dues sales fosques que mostraven vídeos de boscos. La sala més petita que mostrava un bosc tal qual em va semblar la millor, ja que realment feia la sensació d’estar allà mateix, el guia ens va explicar que l’artista havia coordinat la velocitat del motor de la fotografia amb el que movia la càmera fent que cada metre de diapositiva fos un metre de recorregut real, l’altra sala em va semblar interessant perquè el petit animal cridava l’atenció i l’ambient que generava amb els colors blancs era relaxant i de calma. (Laia)


Me gusta saber que se inspiró en las selvas de Brazil dando la sensación que me recordó a un mono que dijo en lenguaje de señas que la naturaleza nos observa.(Cristian)

Les obres que m’han agradat més (Sheika):

  


Lichtzwang Aquesta em va agradar perquè l’autor els hi va dedicar molt de temps, a banda que està molt ben treballada per ser una cosa molt senzilla. No m’esperava trobar aquest tipus d’obres, però crec que va ser interessant conèixer-la. I el que més em em va cridar l’atenció va ser la varietat de dibuixos, formes i colors que anaven augmentant de forma progressiva, i que els quadres estaven seguits d’altres; com en alguns es veien unes parts i en el següent, ja no en tenia aquestes parts, però en tenia d’altres.(Lisa)

(…)mentre que la sala verda amb tots els papers de les tonalitats em va semblar interessant perquè era curiós intentar anar mirant les diferents imatges i intentant descobrir que està representant(Laia)

Les obres i escultures eren interessants, era força reflexiu trobar-los un sentit o intentar pensar que hi havia a la ment o què havia inspirat l’artista per fer l’art.(Adrián)

Esta obra, es una de la más interesante, ya que cuando entramos es como otro ambiente. Las naranjas cuando le pega la luz cambia el color, es como ese color muy vivo, aparte este sabor de las naranjas es muy diferentes a otras. Fue la obra que me gustó más. (Alexandra)


Me sorprendió la de “taronges, taronges” pues es una obra que te permite utilizar todos los sentidos, es algo mucho mas interactivo, muy sensorial, una experiencia muy inusual.(Sara)

(…)el millor per mi va ser quan vem entrar en aquella sala blava que hi havia molt gran on, instauraven diferents obres d’ell, com la mà 3D o el Taronges Taronges on et podries veure el teu suc de taronja

Tenia obres sense acabar com la primera que vam veure que eren coses de la casa dels seus pares, branques del jardí o fruites i els hi donava forma com ell volia. Jo crec que el seu art era més natural, realment aquestes obres no eren dificils de fer, algunes però eran molt complexes. (Eduard)

Esta parte fue de las mejores: el olfato,tacto,vista cambiaron en esa sala naranja. Fuera de la sala naranja no olía a naranja pero adentro si.(Cristian)

m’agrada perquè pots prendre un suc de taronja mentre parles amb als teus amics amb un color que transmet calma. (…) pel fet que de canviar el color de les coses amb el color de la sala verda i blava , per exemple el suc de taronja que és de color taronja el canvia de color blau, però el sabor i l’olor no canvia. (Gerard)

Espais en taronja. El fruit d’un treball serà més dolç si tu has estat qui ho ha fet, qui ha posat tant temps de la teva vida en això. (Milo)

Este fué mi lugar favorito de todo el museo por los colores. Las salas diferentes que habían dónde se proyectaban imágenes y dibujos que llamaban mucho la atención, y también porque pudimos hacer jugo de naranja (E.meli)

En concret em crida l’atenció l’obra de l’ecosistema, ja que és una obra natural amb vegetació a dintre d’una vitrina que té una forma no esperada i dona un toc de zoològic, ja que hi ha insectes que es camuflen en l’arbre. L’ he triat per que trobo molt interessant aquesta obra amb la natura.(Isaac)


A mi els animals em fascinen; quan l’Albert va dir que hi havia animals dins (encara que fossin insectes) vaig anar corrents a intentar trobar-los perquè a més a més, a mi, la bellesa dels animals camuflats m’encanta i va ser tot un repte per a mi; nomès vaig trobar un insecte pal. Amb aquesta obra me’n vaig adonar que no nomès l’art son pintures o escultures; sinó també pot ser una idea representada de qualsevol manera possible ja que l’art no te límits.(Marina)

(…)l’exposició em va agradar bastant, sí que es veritat que m’esperava una cosa diferent, una cosa més relacionades amb el que estàvem veient a classe, igualment em semblava divertit, sobretot, la part en la qual podíem fer el suc de taronja, i la part que era com una“pel·lícula” em va semblar bastant bonic, igualment hi havia obres que no acabava d’entendre com la dels fulls (Daniela)

A Dream Dreaming a Dream

 

Aquesta m’ha agradat per la tranquil·litat que em va donar en entrar, a més que hi havia com unes butaques per ficar-se al llit. No vaig entendre gaire bé que es referia l’animal dibuixat en palets, però estava molt divertit i la visió que et donava que era com si sortís de la pantalla, i crec que aquesta il·lusió es fa, ja que tot estava apagat.(Lisa)

Sens dubte aquesta ha sigut la meva obra preferida. A l’entrar a la sala, m’ha obligat a seure i a escoltar i mirar els sorolls de la naturalesa. Més endavant m’he adonat que hi havia un gat fet com amb led que t’anava guiant pel bosc. M’ha transmès tranquil·litat i calma. M’ha transportat a un altre mon on la única semblança que té amb el nostre és la naturalesa forestal. No volia sortir d’aquella habitació.(Marina)

El animal led es como que si fueran tan realistas las partes del cuerpo, que me impactó tanto, ya que hacer este tipo de arte cuesta poco, pero me atrajo lo led y él moviendose, y el fondo de la oscuridad (Jeremías)

M’he decidit per aquesta obra perquè trobo que ens transmet com uns esperits que hi ha  per aquell bosc, però trobo que ens transmet que en la part de la il·luminació estan els esperits, i en la part fosca és la que no es veu, que jo crec que l’autor ens vol transmetre la mort.(Arnau)

Crònica d’una guineu al bosc Entre la foscor i els horrors de la vida, pot sorgir una llum, per molt petita que sigui, t’il·luminarà el camí, i et farà apreciar la bellesa del món.(Milo)


 

 I finalment aquesta, em va cridar l’atenció la part de la visió, que quan et movies cap a un costat es veiés i cap a l’altra banda no, també que era d’un color molt cridaner en aquest cas (vermell). I aquest efecte es creava per la llum que just li posaven a dalt perquè es reflectís al quadre…(Lisa)

Finalment, em va semblar molt curiós l’ús que feia servir dels hologrames tant els que estaven a la sala blava com els hologrames de l’última sala, ja que feien aquesta sensació d’estar allà mateix on tu estaves, el que més em va agradar dels tres va ser el de la sala blava, que representava una mà intentant com agafar unes fulles que volaven al seu voltant, de veritat feia la sensació que la mà estava sortint del marc. (Laia)

Creo que este autor prefiere utilizar cosas naturales para crear obras, como ramas, hojas, etc.También utiliza el espacio, la luz y los ángulos para ayudar a que sus obras presenten un mejor lado. También utilizalas intrincadas conexiones entre materiales para transmitir sus ideas, o puede crear obras muy artísticas como tallar la piel exterior de una naranja en cuadriláteros o dividir una rama por la mitad desde el medio sin romper ambos lados. O utilizar el mecanismo del cuerpo humano para realizar sus obras, como el uso de 3D, o las obras formadas después de que los colores se fusionan o excluyen entre sí. (Yuntao)

Las obras que observé son cosas muy fuera de lo común, es lo lindo de el arte, que todo lo que sea creado desde un sentimiento, con el fin de transmitir una emoción o un pensamiento es arte, esto fué lo que se presenció en este museo. Observe la visión de un artista muy innovador y que tiene estas ideas tan fuera de lo común.(Sara)

Em va agradar molt aquesta exposició guiada, i la majoria de les obres les vaig trobar molt interessants (…) algunes les vaig trobar divertides com les de la secció dels sentits. Fent-me adonar que l’art no és només veure una cosa en un quadre o escultura, sinó que pot expressar-se a través dels sentits. (Aylin)

Fué una gran experiencia, donde ví muchas cosas nuevas para mí, y aprendí mucho más del significado de cada obra, que nunca antes había visto  (Emeli)

El que hem vist al museu també m’ha semblat interessant i m’ha agradat molt, el guia ens ho ha explicat tot molt bé i gràcies a la informació que ens explicava, hem pogut entendre millor el significat de les obres. En general, ha sigut una sortida interessant i m’ha agradat, no pensava que la trobaria tan entretinguda.(Briana)

L’excursió va anar molt bé eren molt pocs i aixo ajudava també a disfrutar molt mes de l’espai, havien obres que interessaven molt i altres que no tant, jo personalment no m’esperava una expo així d’aquest artista. Crec que la seva obra no ajuda molt a que sigui conegut no perquè sigui dolent, sinó perquè algunes son molt complexes d’entendre (Eduard)                               Composició d’imatges (Jeremías)

Comments are closed.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website