Dilluns a Divendres:

9 a 13h i de 15 a 17h

Dos de Maig, 249

08013 Barcelona

932 463 200

vedrunaimmaculadabcn@vedruna.cat

Projecte Plurilingüe

SERVEIS ESCOLARS

Projecte Plurilingüe

L’aprenentatge de llengües estrangeres a l’escola

Per què? Cap a una societat global

En els darrers anys el món ha canviat en molts aspectes, les distàncies s’han escurçat i la mobilitat de persones entre països s’ha incrementat de manera vertiginosa. Segur que tots teniu familiars, amics o coneguts que han canviat de ciutat, de país o fins i tot de continent per raons de feina.

Les nostres aules també reben cada any alumnes provinents d’altres països per raons similars a les que explicàvem fa un moment. I d’altra banda, les possibilitats de viatjar, fer turisme per diversos indrets del món, conèixer paisatges, persones i realitats diverses s’amplia cada vegada més, així com també la rebuda de visitants a Barcelona. Tenim l’experiència prou evident a tocar de l’escola: la Sagrada Família, amb l’allau de visitants que dia rere dia trobem al nostre barri.

I l’escola què hi diu?

Davant el repte que ens proposa aquesta societat multicultural i multicanviant, l’escola fa anys que es prepara per millorar l’ensenyament-aprenentatge de llengües estrangeres. I canalitza així, també, la petició de moltes famílies, que ja sigui a través de les reunions de preinscripció, sigui a través de l’AMPA o transmetent la seva inquietud als tutors, han fet arribar a l’escola el seu interès per conèixer com es porta a terme l’ensenyament de la llengua anglesa. Compartim, doncs, la visió que sentim constantment: “aprendre anglès avui dia és molt important”.

Com ho portem a terme?

FORMACIÓ DEL PROFESSORAT

La formació dels darrers cursos ha estat encaminada a la millora de les competències en llengua anglesa del professorat, sobretot del que no és especialista en la matèria: formació en llengua anglesa (cursos on-line i presencials), formació específica en AICLE (formació presencial en Aprenentatge Integrat de Continguts i Llengües Estrangeres), formació en expressió oral (grups de conversa setmanal) i cursos monogràfics d’anglès per a docents.

AUXILIARS DE CONVERSA

Són persones que tenen l’anglès com a llengua materna. Enguany és el quart curs que comptem amb el seu suport. Inicialment, entraven a les aules a l’hora de la matèria de llengua anglesa. Actualment, hem ampliat aquest suport a les experiències pilot d’AICLE. Així, al llarg de tota la jornada escolar hi ha dues persones (una a E. Primària i l’altra a E. Secundària) que dediquen la jornada escolar a reforçar l’expressió oral dels nostres alumnes i professorat. Podem comptar amb la seva presència a l’escola gràcies al suport de les famílies acollidores d’aquest programa, famílies que acullen durant uns mesos l’auxiliar de conversa a casa. De moment, el curs 2016-17 només tindrem una persona auxiliar, donat que no hi ha prou famílies que s’ofereixin per fer l’acollida.

INCREMENT HORARI

La dedicació d’hores complementàries en llengua anglesa i de matèries optatives (a Secundària) és una realitat que s’aplica a l’escola des de fa més de deu anys. Garantim, així, que a la majoria de cursos hi hagi, com a mínim, una hora més de deidicació a la llengua anglesa addicional al que marca el currículum oficial.

E. INFANTIL English
E. PRIMÀRIA- CICLE INICIAL Story Telling
E. PRIMÀRIA- CICLE MITJÀ Let’s write
E. PRIMÀRIA- CICLE SUPERIOR Writing workshop
E. SECUNDÀRIA English workshop
Theatre time
Laboratori d’idiomes
Breaking news

EXPERIÈNCIES AICLE

Presentem una mostra d’experiències que portem a terme aquest curs. Aquesta mostra no pretén ser exhaustiva, n’hi haurà més al llarg del curs i està programat que encara n’hi hagi més en els propers anys.

E.INFANTIL: Singing English songs
C.INICIAL: Science
C. MITJÀ: Phisical Education
SUPERIOR: Lest’s do musical theatre
ESO: Science Laboratory

I altres llengües

La segona llengua estrangera que s’imparteix a l’escola a Secundària és l’alemany. L’oferta optativa es fa des dels 12 anys, a primer d’ESO, fins que s’acaba la Secundària. L’estudi de l’alemany inclou la possibilitat de participar a un intercanvi amb alumnes de Heidelberg. El nivell d’alemany previst en finalitzar l’ESO dels alumnes quel’hagin cursat els quatre anys és l’equivalent a un A2.

I en l’àmbit paraescolar?

Hi ha tot d’activitats que es porten a terme fora de l’horari escolar que complementen la tasca que es fa al centre. Durant el curs, les activitats extraescolars d’anglès, a càrrec d’Activa Extraescolars.

A l’estiu, les colònies Primary Vedruna Summer CAmp i les estades Vedruna UK (amb famílies), organitzades per a totes les escoles Vedruna de Catalunya.

I a casa què podem fer?

L’actitud que mostreu davant l’aprenentatge de llengües pot ajudar a predisposar els vostres fills a aprendre noves llengües. És bo fomentar la curiositat i ampliar les possibilitats d’aprendre llengües en contextos no formals. Podem recórrer a les tecnologies: des de la televisió en versió original, enllaços de pàgines web (als blocs de l’escola en trobareu), aplicacions per a dispositius mòbils, oferir lectures en anglès (adequades al nivell i edat) o, encara millor, si podeu, cercar possibilitats de relacionar-se amb persones de parla anglesa (persona veïna, amiga, coneguda, cangur o acollir a casa una auxiliar de conversa o algun estudiant).

null

EXTRAESCOLARS

L’escola és un lloc extraordinari
d’aprendre. El nostre talented el personal
proporciona cada estudiant.

PER MÉS INFORMACIÓ, CONTACTA AMB NOSALTRES

Si vols rebre informació sobre cursos, activitats i esdeveniments de l’escola.
CreaEscola Quality Certificate for Education Website