Què dírieu que deuen ser aquests noms? Amb què deuen estar relacionats?
Seran una saga de personatges de jocs de rol…?
Ciutats estranyes de l’univers d’Star Wars…?
Algun tipus de criptomonedes…?
Índexs borsàtils…?
Doncs encara que siguin noms de ficció ( eps! ara per ara) Són els noms escollits pels alumens de 3r d’ESO quan dins del temari d’Economia circular, hem estat tractant les monedes socials o també anomenades monedes locals.
Per grups, han estat llegint informació sobre què són les monedes locals, coexistents amb monedes oficials com el mateix euro, que fomenta el recorregut local del valor del diner entre el petit comerç de barri o de poble, que convida a comprar i vendre en el anomenat comerç de proximitat i /o de km 0, que a la vegada implica sostenibilitat per la baixa quantitat d’emissió de gasos CO2 emesos amb el seu transport des d’on es produeixen fin sal seu consum, ben diferent de les grans rutes del gran comerç intermacional.
Al llarg del material preparat pel professor de matèria, han pogut veure diferents tipus de monedes socials que existeixen arreu del món, per exemple la Bristol pound, i també casos propers com el Rec, moneda social existent a la ciutat de Barcelona, i altres exemples d’Andalusia, …
Així doncs, els noms que heu vist abans, són els noms escollits per cadascun dels grups que han llençat una proposta fictícia per entendre millor el seu funcionament. Per exemple, proposaven des d’un grup que el yeehaw fos la moneda local per utilitzar en gremis de comerciants del barri de la Sagrada Família com els Encants Nous, o la Barcineda com a moneda que poc a poc, i des d’un barri en concret s’aniria estenent per tota la ciutat comtal.
Idees suggerents, encara molt primigènies, i lluny de poder ser portades a la realitat, però que incentiven a les noves generacions a començar a pensar en fer allò que sempre s’ha fet d’una única manera, d’altres formes o vies. A pensar diferent. i A actuar diferent a través d’un pensament seriós però alhora divergent.