Notícies

Projecte Vedruna Chromebook

Més de 3000 alumnes de Vedruna Catalunya Educació ja fan classe amb el Chromebook

http://www.ccma.cat/tv3/alacarta/Telenoticies-comarques/Les-escoles-Vedruna-pioneres-en-lus-dordinadors-a-Primaria/video/5445631/


El projecte per portar el Chromebook a les aules es va engegar el setembre de 2013 a l’escola Vedruna de Gràcia de Barcelona amb 150 terminals, per tal de valorar si les prestacions oferien avantatges substancials en comparació amb la tecnologia anterior. Al gener de 2014, després de comprovar el bon funcionament d’aquest sistema, es va passar a la fase d’anàlisi, en la que es va determinar la millor manera de dur a terme el canvi metodològic a les aules. Aquesta experiència es va realitzar als centres Vedruna de Ripoll, Tarragona i Vic. Entre els mesos d’abril i setembre de 2014 es van desenvolupar les formacions tècniques als 35 centres Vedruna de Catalunya per poder-ho implantar per al curs 2014-2015.

Enguany, des de el mes de setembre, més de 3000 alumnes de 35 escoles Vedruna de Catalunya fan classe amb el Chromebook. El projecte s’està duent a terme tant a primària com a secundària amb terminals compartits per diferents aules i nivells educatius o bé, amb un ordinador per a cada alumne. L’aposta de Vedruna Catalunya Educació pel nou projecte Google per educació està resultant positiva per l’ús de terminals de gamma professional i per la facilitat de gestió del sistema Chrome.

El passat 22 de gener de 2015 l'equip de gestió del projecte el va presentar a la Fira Bett, la fira internacional celebrada a Londres, on es presenten les iniciatives i novetats tecnologiques en el camp de l'ensenyament.