Els inicis de la Congregació al Patronat

Amb el desig de treballar pel Regne de Déu, les GGCC es fan càrrec del Patronat el 31 d'agost de 1928, però abans ja havien començat a treballar. El dia 26 de setembre de 1927 el Nunci Frederic Tedeschini, amb la facultat que li concedia la Santa Seu , signava a Madrid una autorització per obrir una casa més a Barcelona, on ja n'hi havia quatre.

La Comunitat estava formada per la germana Elvira Ruiz Vigil com a superiora i per 5 germanes: Concepció Bossé, Creu Guereta, Mercedes García, Josefa Coll i Josefina Carceller. Al 1930, la superiora del Patronat era la germana Concepció Bossé i formaven la comunitat les germanes citades anteriorment junt amb Lídia Álvarez i Rosa Llorens.

El dia 1 de setembre varen començar les classes de l'escola diürna i el dia 1 d'octubre, del mateix any, l'escola nocturna. Per aquesta última hi havia unes senyoretes que treballaven d'instructores i col·laborant amb les germanes.

A l'esclatar la Guerra Civil , les germanes van haver de deixar l'escola i refugiar-se. Algunes ho varen fer en alguna casa de les alumnes. Com La Madre superiora i la germana Josefina Carceller, que acabava de sortir del noviciat . El seu cas és conegut. Als pocs dies d'haver-se amagat a la casa, es van presentar uns militants de la FAI cercant les monges refugiades. Els amos de la casa intentaven retenir-los quan la Madre va sortir al seu encontre, tot dient-los:

- Som aquí! Ara, ens podeu dir quin mal us hem fet nosaltres, que l'únic que fem és educar les vostres filles?

El que comandava l'escamot va manar deixar-les anar sense fer-les cap mal.

Un cop acabada la Guerra va tornar a començar l'escola, però no hi havia germanes, només mestres seglars. No va ser fins al següent curs, quan ja no hi havia cap perill, que no van tornar a venir les germanes.

En aquella època l'ensenyament costava 5 ptes. al mes.

 
També et pot interessar...

Projecte Educatiu

  L'Escola Immaculada Vedruna és una escola concertada per la Generalitat de Catalunya amb les etapes d'Educació Infantil, Primària i ESO. És un...

llegir més »

EscolaNova21

L'escola forma part del projecte Escola Nova XXI, per tal d'estar acompanyats al procés d'innovació que ja hem iniciat. Estem molt contents de fo...

llegir més »

Participació de les famílies

L'AMPA (Associació de Mares i Pares) és l'eina que ens permet col·laborar i participar en diferents escenaris, juntament amb l'escola, en el desenv...

llegir més »